E-devlet sitesinden araç muayene sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama bağlantısı kullanılarak araç muayene sorgulaması yapılır. E-devlet üzerinden kendi kimlik bilgilerinizle sisteme girmeli ve araç bilgileriyle sorgulama yapmalısınız.
Contents
- 1 Aracımın muayenesi ne zamana kadar geçerli?
- 2 Arabanın vizesine nereden bakılır?
- 3 Araç muayene bitiş tarihi nerede yazar?
- 4 TÜV km sorgulama nasıl yapılır?
- 5 Aracın muayenesi varmı yokmu nasıl öğrenebilirim?
- 6 Araç muayenesi kaç gün gecikebilir 2021?
- 7 Vize takibi nasıl yapılır?
- 8 Araç muayene randevu sorgulama nasıl yapılır?
- 9 Araç Vize nasıl alınır?
- 10 Son muayene geçerlilik tarihi geçerse ne olur?
- 11 Ilk muayene geçerlilik süresi nedir?
- 12 PTT araç km sorgulama kaç TL?
- 13 Aracın kilometresini doğru olduğunu nasıl anlarız?
- 14 PTT araç detay sorgulama nedir?
Aracımın muayenesi ne zamana kadar geçerli?
Aracınız otomobil sınıfında değerlendirilir ise muayene periyodunuz ilk 3 yıl sonunda ve devamında 2 yılda bir olarak, kamyonet sınıfında değerlendirilir ise ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir kez olarak periyodunu sürdürecektir.
Arabanın vizesine nereden bakılır?
TÜVTÜRK çağrı merkezinin 0850 222 88 88 numarasını arayarak araç vize randevusu alabilirsiniz. Ya da TÜVTÜRK internet sitesine girerek araç muayene randevusu alınabilmektedir.
Araç muayene bitiş tarihi nerede yazar?
Aracınıza ait ruhsatınızın üzerinde muayene geçerlilik süresi yazmaktadır. Araç ruhsatınıza bakarsanız aracınızı ilk kez muayene ettirdiğiniz tarih bilgisinin üzerinde olduğunu görürsünüz. Araç ruhsatına bakıldığında ilk muayene tarihi, son muayene tarihi ve bir sonraki muayene tarihi görülebilir.
TÜV km sorgulama nasıl yapılır?
Araç kilometresini internetten veya SMS yoluyla, şasi numarası ve plaka bilgileriyle sorgulayabilirsiniz:
- PTT Kilometre ve Muayene Sorgulama sayfasından.
- 5664’e SMS göndererek.
Aracın muayenesi varmı yokmu nasıl öğrenebilirim?
Plakadan araç muayene sorgulaması e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu sorgulama için yapmanız gerekenler; Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/ muayene -durum-sorgulama adresine tıklayın. Kimlik doğrulamanızı yapmadıysanız sistem sizi otomatik olarak kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecektir.
Araç muayenesi kaç gün gecikebilir 2021?
31 Aralık 2021 ‘e kadar geçerli yeni düzenlemenin tüm araç tipleri için geçerli olduğunu açıklayan TÜVTÜRK, gecikme süreleri için de bir sınır olmadığını duyurdu. Buna göre, düzenlemeden muayenesi 1 ay geciken araçlar gibi 5 veya 10 yıldır muayeneye gelmeyen araçlar da faydalanabiliyor.
Vize takibi nasıl yapılır?
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Araç muayene randevu sorgulama nasıl yapılır?
Bilgi ve randevu almak için bize 0850 222 88 88 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Araç Vize nasıl alınır?
TÜVTÜRK web sitesinden araç muayene randevusu almak için tıklayınız. Web sitesinin yanı sıra haftanın 6 günü, 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet veren araç muayene randevu telefonu, 0 850 222 8888 arayıcılığıyla çağrı merkezinden randevu alabilirsiniz. TÜVTÜRK iletişim formuna linkten ulaşabilirsiniz.
Son muayene geçerlilik tarihi geçerse ne olur?
Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5’i kadar ceza ödenmektedir.
Ilk muayene geçerlilik süresi nedir?
Yeni otomobil yeni sıfır km bir araç satın aldıysanız ilk üç sene boyunca muayeneye ihtiyacınız olmaz. İlk muayeneden sonra ise 2 yılda bir aracınızı muayene ettirmeniz gerekir. Otomobilin ruhsatında yazan “Tescil Tarihi” kısmından muayene geçerlilik sürenizi öğrenebilirsiniz.
PTT araç km sorgulama kaç TL?
Kilometre Sorgulama servisinin hizmet bedeli 6 TL ‘dir.
Aracın kilometresini doğru olduğunu nasıl anlarız?
Araç kilometresine oranla; direksiyon simidi, vites topuzu yıpranmış, yırtılmış, vites ve direksiyonda boşluk ve dengesizlik varsa, aracın debriyaj, fren ve gaz pedalları yıpranmış, vites aksamı boşluk yapmış, şoför koltuğu çökmüş ve süngeri yıpranmış, ön göğüs kısmı yıpranmış, araç içinden de çok ses yapıyorsa, teyp,
PTT araç detay sorgulama nedir?
Aracınızın daha önce herhangi bir kazaya karışıp karışmadığını plaka veya şasi bilgilerinden kolayca sorgulayarak öğrenebildiğiniz sistemdir.