CEVAP: Finallere girmediğiniz taktirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız. Maalesef bütünleme veya mazeret sınavı imkanları da bulunmamaktadır.
Contents
- 1 AÖF vize sınavına girmeyen finale girebilir mi?
- 2 Final sınavına girmezsem ne olur?
- 3 ATA AÖF sınavları nasıl oluyor?
- 4 AÖF ilk sınavdan kaç almalıyım?
- 5 Vize sınavına girmeyen final sınavına girebilir mi?
- 6 Anadolu Üniversitesi finale girmeyen büte girebilir mi?
- 7 Final sınavına girmeden bütünlemeye girilir mi?
- 8 AÖF Güz Dönemi sınavına girmezsem ne olur?
- 9 Final sınavı telafisi olur mu?
- 10 Atatürk Üniversitesi Açıköğretim sınavları online mi?
- 11 ATA AÖF Sınavları Ne Zaman?
- 12 ATA AÖF sınavlar yüz yüze mi?
- 13 AÖF finalden kaç puan almak gerekir?
- 14 AÖF genel ortalama kaç olmalı?
- 15 AÖF bütünleme sınavında kaç almalıyım?
VİZEYE KATILMAYAN FİNAL SINAVINA KATILABİLECEK Mİ? Açıköğretim Fakültesi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, vize sınavına katılım gösteremeyen adaylar, final sınavına dahil olabilecek.
Bütünleme Sınav Kaydı yapıp sınava girmezseniz bütünleme not girişi GR(Girmedi) olarak işaretlenir. Bu durumda final notunuz geçerli olur.
Fakültemizde bir eğitim öğretim yılı içerisinde her dönem için bir adet ara sınav (Blok Uygulama dersleri hariç) ve bir yarıyıl sonu sınavı ile bir bütünleme sınavı yapılmaktadır. Sınavlar tüm ülkede merkezi sınav yöntemiyle gözetim altında (yüz yüze) gerçekleştirilmektedir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretm Fakültesi ( AÖF ) sınav sistemini değiştirdi. Buna göre yeni sistemde, öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.
Bazı üniversitelerde vizeye girme zorunluluğu olmasa da finalden tam not aldıklarında dersten geçmeleri yeterli oluyor.
Anadolu Üniversitesi finale girmeyen büte girebilir mi?
Bir dersten devam koşulunu yerine getirmeyen ve/veya uygulamalardan başarılı olamayan öğrenci, o dersin dönem sonu/yıl sonu ve varsa bütünleme sınavına giremez.
Final sınavına girmeyen öğrenciler de bütünlemeye katılamamaktadır. Final sınavına girmeyen öğrencilerimiz, bütünleme sınavlarına girmeleri için geçerli mazeretlerinin olması gerekmektedir. Finale girip dersi geçemeyen öğrencilerin ve vize sınavına girmeyen öğrencilerin başvuru yapmasna gerek yoktur.
CEVAP: Finallere girmediğiniz taktirde, o dönemde aldığınız tüm derslerden kalırsınız. Maalesef bütünleme veya mazeret sınavı imkanları da bulunmamaktadır. Eğer son sınıf öğrencisi iseniz mezun olamaz okulu bir dönem uzatmış olursunuz.
Final Sınavı ‘na giremeyip mazeret sunan ve mazereti kabul edilen öğrenciler, ” final hakkı”nı Bütünleme Sınavları ‘nda kullanabilirler. Bu öğrenciler, Bütünleme Sınavı sonrasında dersten geçememişlerse, “bütünleme hakkı”nı Mazeret Sınavları ‘nda kullanabilirler.
ATA AÖF YAZ OKULU SINAVI YÜZ YÜZE Mİ, ONLINE MI? ATA AÖF yaz okulu sınavı, üniversitenin ve fakültenin yaptığı son açıklamalara göre yüz yüze yapılacak. Sınavlar; Türkiye genelinde her ilde belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek.
ATA AÖF VİZE SINAVLARI NE ZAMAN? Atatürk Üniversitesi ‘nin akademik takvimine göre vize sınavları 20-21 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. Öğrenciler, ara sınavı için sınav merkezi tercihlerini 14 Ekim saat 23.59’a kadar yapabilecek.
ATA AÖF yaz okulu sınavı hakkında bilgilendirme geçtiğimiz haftalarda resmi siteden yayınlandı. Yapılan duyuru şu şekilde; “2020-2021 Eğitim Öğretim yılı yaz okulu sınavları 12 Eylül 2021 Pazar günü saat 09:30’da 81 ilimizde yüz yüze yapılacaktır.”
AÖF finalden kaç puan almak gerekir?
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde en az 55 aldığınızda dersten başarı sayılacaksınız. Not hesaplama sisteminde çan eğrisi olduğunu da unutmayalım. Gördüğünüz gibi vize sınavlarının % 30’u alınıyor. Yani vizede düşük puan almış olsanız dahi finalde ders çalışmayı bırakmayın.
AÖF genel ortalama kaç olmalı?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde kaydı bulunan öğrencilerimizin bir programdan mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) en az 2.00 olması gerekmektedir.
Ara sınavına girmeyen öğrenciler, yıl sonu veya bütünleme sınavına katıldıkları takdirde, aldıkları notun %70’inin, 50 veya daha fazla olması hâlinde bu dersten başarılı sayılırlar. Yani, yıl sonu veya bütünleme sınavından 71 veya üzeri puan almanız hâlinde bu dersten başarılı sayılırsınız.