Categories Türkiye

Yurtdışından Türkiye Nasıl Aranır? (Çözünme)

Yurtdışından Türkiye Cep numarası nasıl aranır?

Çoğu ülke Türkiye gibi 00 (çift sıfır) rakamlarını belirlemişse de kimi zaman 001 ya da 011 olabilir. Örneğin Fransa’dan, uluslarası kodu 90 olan Türkiye ‘de İstanbul Anadolu yakasına yapılan bir arama 00 90 216 555 55 55 olarak çevrilebilir.

0850 Yurt dışı mı?

0850 numara ile başlayan hatları aramak için Türkiye’de herhangi bir işlem yapmaya gerek yoktur. Ancak yurtdışına çıkıldığında 0850 numara konusunda operatörün aramalara açılması gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek adına ise kullanılan cihazın GSM operatörü üzerinden işlemler yapılabilmektedir.

Yurt dışından 444 lü numara nasil aranir?

444 ‘ lü numaralar ile Türkiye’nin her yerinden GSM de dahil olacak şekilde sadece 7 hane ( 444 XX XX şeklinde) tuşlayarak aranırsınız. yurt dışından il alan kodu konulmadan; Uluslararası Çıkış Kodu + 90 + 444 XX XX şeklinde ya da il alan kodu konularak; Uluslararası Çıkış Kodu + 90 +AK+ 444 XX XX şeklinde aranırsınız.

Yurt dışı numarası nasıl aranır?

Yurt Dışını Arama Yurt dışındayken diğer ülkelere yapılan aramalarda, “bulunduğunuz ülke uluslararası çıkış kodu-aradığınız ülke kodu-aradığınız şebeke kodu- numara ” tuşlanarak yapılabilir. Yurt dışında bulunduğu ülkedeki operatörün kullanıcısını ararken, sadece GSM numarasını tuşlaması yeterlidir.

You might be interested:  Türkiye Kanunları Hangi Ülkelerden Aldı?

Ülke kodu Türkiye nasil yazilir?

Telefon kodlarından birisi de +90 kodudur. Bu kod ülkemize, yani Türkiye ‘ye aittir. Böylelikle Gelen aramaların başında +90 kodu bulunuyor ise bu Türkiye ‘den gelen bir arama olduğu ülke kodlarından anlaşılır.

Azerbaycandan Türkiyeyi nasıl ararım?

Azerbaycan Telefon Kodu Nedir? Türkiye’den Azerbaycan ‘ı nasıl ararım diye merak ediyorsanız sabit hatlı telefon ve cep telefonlarından Azerbaycan ‘ı aramak için uluslararası telefon kodu olan +994’ü önce çevirmeniz ve daha sonrada telefon numarasını tuşlamanız gerekir.

0850 nolu hatlar ücretli mi?

0850 ‘li numaralar yönüne yapılan aramalar tüm operatörler tarafından şehir içi gibi ücretlendirilir. Üstelik Ev Avantaj, İş Avantaj, Kamuya Özel ve İşyerim Esnafa Özel Tarifelerinde bulunan Türk Telekom aboneleri, paket dakikalarını kullanarak 0850 ‘li numaraları ayrıca bir ücret ödemeden arayabilirler.

0850 ile başlayan numaralar güvenilir mi?

TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı ARIAK, küçük büyük tüm işletmeciler tarafından kullanılan tüm numaraların hepsinin devlete ait olduğunu, BTK tarafından işletmecilere tahsis edilen 850 ‘li ve 444’lü numaraların hepsinin de itibarlı numaralar olduğunu vurguladı.

0850 ile başlayan numaralar kime ait?

0850 ‘li numaralar genel olarak kurumsal şirketlere ait numaralardır. Bu numara + 850 kodu ile karıştırılmamalıdır. Çünkü + 850 kod Kuzey Kore ülkesine ait. 0850 numaraların kodu ise +90 yani Türkiye’nin telefon kodudur.

444lü numaralar nasıl alınır?

Bu yüzden 444’lü numara isteyen kurumun Türk Telekom’a başvurması gerekir. Özel servis numaralarından yararlanabilmek için tüzel bir kişiliğin olması gerekir. Şirket, kurum vs. Olmayıp, icra ettiği işle ilgili numara almak isteyen kullanıcıların ise vergi levhasına ve imza beyannamesine sahip olması gerekir.

444 nolu telefonlar ücretli mi?

Yurt içinde Türk Telekom mobil hatlarınızdan yaptığınız 444 ile başlayan aramalar, tarifenizin standart Ev/İş yönü arama fiyatına göre ücretlendirilmektedir.

You might be interested:  Apple Watch Cellular Türkiye Ne Zaman Gelecek?(Çözüm bulundu)

0850 telefon Numarası Nasıl Alınır?

0850 ‘li numaralar kullanmanız sayesinde kurumsal itibarınızın artmasının yanı sıra lokasyon değiştirseniz dahi, aynı numarayı kullanma şansına sahip olursunuz. Siz de 0850 ‘li numara almak için; (212) 355 17 17 numaralı kurumsal müşteri hizmetlerimizi 7/24 arayabilirsiniz.

Yurt dışı numarası nasıl Whatsapp?

Uluslararası telefon numaraları nasıl kaydedilir

  1. Telefon rehberinizi açın.
  2. Kişinin telefon numarasını yazarken ilk önce bir artı (+) simgesi koyun.
  3. Ülke kodunu yazın, ardından telefon numarasını eksiksiz olarak girin.

Ankesörlü telefondan yurtdışı nasıl aranır?

Örnek; Cep Telefonu numarası aramak için 05XX XXX XX XX’le başlayan Türkiye’deki operatörün numarasını çeviriniz. Yurt dışı arama için Örnek; 00+Ülke kodu+ Telefon Numarası. TTM KART İLE DİREKT ARAMA.

1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд (нет голосов)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *